Offside magasin

 

Pockettidningar är dessvärre inte så vanliga nuförtiden. Men en som håller stilen och fortsätter leverera högkvalitativa fotbollstexter i pockettidnings-format är Offside Magasin. Offside startades 2000 och verkar klara den tidningsdöd som präglar mycket av resten av media-Sverige. Offside Magasin ges idag ut med sex nummer per år, och landar hos prenumeranter och tidningshandlare varannan månad.

Stack of magazines

Första åren

De första åren av tidningens existens hade man en bredare profil. Men gick snabbt över till att helt inrikta sig på att skriva om fotboll, fotboll och åter fotboll. Den som är intresserad av sporten har knappast missat tidningen, och om man ändå har gjort det gör man bäst i att genast bege sig till närmsta välsorterade tidningshandlare och plocka upp ett nummer. Det finns trots allt en anledning till att tidningen vann stora journalistpriset 2002 för att de som skriver för tidningen dels är nördigt insatta i allt som rör fotbollen, och dels för att man haft en förmåga att plocka upp de allra bästa skribenterna och journalisterna inom sportens och fotbollens värld.

De bästa analyserna och den bästa inside-infon

I tidningen Offside Magasin kan du räkna med att hitta de bästa analyserna och reportagen från både svensk och internationell fotboll. Tidningen är känd för att ha bra ingångar och är mycket respekterad i de flesta av fotbollens kretsar. Då tidningen är helt inriktad på fotboll så finns också mycket utrymme för att skriva mer fullödiga och längre artiklar än vad som görs i de vanliga dagstidningarna. Fördelen med att ha ett magasin jämfört med till exempel en kvällstidning är också att du har längre tid att göra research och skaffa annat underlag, vilket bäddar för initierade texter där alla perspektiv kan behandlas. I tidningen Offside har alla som är något inom svensk fotboll varit med, antingen som skribenter eller som intervjuobjekt – eller både och. Tidningen har bland annat haft specialnummer om Zlatan Ibrahimovic, Sven-Göran Eriksson, Janne Eriksson och om Erik Hamrén. Noterbart är också att det var i Offside Magasin som fotbollsspelaren Anton Hysén som första svenska elitspelare kom ut som homosexuell. Tidningen har också varje år en särskild spelarkrönikör, en fotbollsspelare som utifrån sin egen vardag skriver om sporten och sin liga.

Leave a Comment

mts_howto