Hur man bäst får tag på gamla pockettidningar

 

Om man är intresserad av gamla nummer av olika pockettidningar; som till exempel Pockettidningen R, Filter, Offside eller den satiriska tidningen Tidningen Z, som under en period var Kinneviksfärens mediala flaggskepp, så finns det flera olika ställen att leta på. Man kan antingen ge sig ut i den fysiska världen och kolla i butiker, eller så kan man använda sin dator till att surfa runt på internet och hoppas på att kunna klicka hem enskilda nummer eller hela årgångar till en billig peng.

 

Antikvariat med mera

Ett bra första ställe att leta på om du är ute efter gamla pockettidningar är på ett antikvariat. Antikvariat specialiserar sig på att köpa in större Wooden Judge's gavel lying on top of a laptop computer table inside a courthouse. Legal system, technology, white collar crimes, online auction concepts. No people.samlingar böcker och/eller tidningar från privatpersoner, dödsbon och liknande. Fördelen med ett antikvariat är att de oftast drivs av folk som är intresserade och kunniga, vilket gör att du här kan antingen direkt hitta det du letar efter, eller om du har eller skaffar en bra relation med handlaren, kanske även få honom eller henne att kontakta dig om det du letar efter kommer in. Ofta prioriterar antikvariat att köpa in hela årgångar av tidningar i bra skick då dessa är lättare att sedan sälja vidare.

Internet

På internet finns gott om köp- och säljsajter som är bra att känna till för dig som letar efter specifika saker som pockettidningar. En av de stora fördelarna här är att du inte behöver ge dig ut och leta, utan du kan ligga hemma i din kontinentalsäng och surfa runt efter precis det du vill ha. Blocket är ett bra exempel, Tradera ett annat. På Blocket kan du lätt sortera per ort och säljaren erbjuder ett fast pris. Tradera, och dess internationella modersajt eBay, är auktionssajter där du med lite tur kan göra riktigt bra fynd och få saker till ett lågt pris. Se upp så att du inte bjuder för mycket bara! En av nackdelarna med internet är att de flesta brukar vilja skicka sakerna med post eller paket, så se till att du har koll på fraktkostnaderna innan du köper något därifrån, eller gör helst upp med säljaren om att komma och hämta dem personligen. En tjock packe tidningar kan kosta väldigt mycket att få hemskickad.

Leave a Comment

mts_howto