Magasinet Filter

Förutom den klassiska fotbollstidskriften Offside finns det ytterligare en tidskrift som ges ut av Offside Press, nämligen Filter. Filter utkom med sitt första nummer år 2008, och har sedan dess lockat till sig 25 000 prenumeranter. Det totala antalet läsare per nummer, lösnummer inkluderade, beräknas vara runt 80 000. Chefredaktörer för magasinet är Mattias Göransson och Tobias Regnell.

Det de har skapat är en tidning som ska ”filtrera guldkorn ur den breda händelsefloden” – därav tidningens namn. I varje nummer har tio ämnen valts ut, som behandlas i längre reportage. Som exempel på ämnen som har tagits upp kan nämnas två av reportagen från Filters allra första nummer, som handlade om den allt större mängden plast i samhället och i våra hem, samt om Guide Michelins besök på krogen Thörnströms kök. Fokus i de flesta av tidningens reportage är sådant som är relevant och intressant i Sverige och för svenskar.

Filter har tilldelats flera stora journalistpriser, bland annat Guldspaden, Årets tidskrift, Publicistklubbens stora pris och Stora journalistpriset. Tidningen menar själva att de ”ifrågasätter vedertagna ’sanningar’ och vänder på de extra stenarna för att hitta detaljer som ger nya perspektiv”, och de verkar ju uppenbarligen göra någonting rätt.

Om du själv skulle vilja starta en pockettidning, antingen som konkurrent till Filter eller om ett helt annat, mer specifikt ämne som Offside, kommer du till en början att ha många utgifter och mycket små inkomster. Därför kan det vara bra att veta att det finns ett sätt att få in pengarna direkt från sina första fakturor, nämligen att sälja sin faktura med hjälp av företag som Capcito. På det sättet kan man direkt investera pengarna i sitt eget företag, istället för att vänta på att kunden ska betala.

Leave a Comment

mts_howto