Gör din hobby till ditt jobb

Det är många som drömmer om att kunna jobba med sin hobby, till exempel att läsa pockettidningar dagarna i ända. Det är dock inte så himla långsökt dröm egentligen, allt som krävs är bara startkapital, en plan och mod. I följande inlägg kommer du kunna läsa om hur du skulle kunna öppna din alldeles egna lilla butik för att sälja pockettidningar. Kanske väntar ditt drömjobb precis runt hörnet.

Lägg upp en plan

Först och främst är det viktigt att man identifierar alla saker i en så kallad affärsplan. Då går man igenom allt som ekonomi, marknadsföring, personal, lokal och så vidare. Det här är väldigt viktigt att man gör så noggrant som möjligt om det är så att man tänkt sig att man ska söka externt kapital, det vill säga låna pengar av en bank eller ta in en investerare i projektet.

Att anställa eller inte?

När det kommer till att driva en butik så finns det fördelar med att anställa personal. Det här kan dock vara lite svårt i början eftersom man kanske inte vet exakt hur mycket jobb det kommer finnas. Kanske är det mer kunder på helgerna och att man behöver ringa in extrapersonal då. Ett enkelt sätt att lösa det här på är med Bemanning Stockholm och då behöver man inte anställa till en början utan bara hyra in personal.

Marknadsföring

När det kommer marknadsföring så finns det många strategier man kan välja bland. Om man inte är så bra på de här bitarna så finns det många firmor som kan hjälpa en. Eftersom en butik som inriktar sig på att sälja pockettidningar är en ganska nischad bransch så är det viktigt att man marknadsför verksamheten bra. För att komplettera försäljningen i butiken skulle man även kunna ha en e-handel. Det tar dock tid och energi att sätta upp en sådan också så man bör fundera igenom sina beslut noggrant innan man sätter igång och planerar.

Nackdelar med upplägget

Att göra sin hobby till sitt jobb kan vara en dålig idé om det är så att man helt plötsligt tycker att det blir för mycket. I så fall skulle något som man uppskattat innan bli något som man istället bävar för. Och det här är såklart ett väldigt tragiskt sätt att döda sin hobby på. Tänk därför igenom valet noggrant innan du sätter igång med att förändra ditt liv. Prova gärna i liten dos till att börja med, så kan du utöka sedan under tiden som du känner att det fungerar bra och att du fortfarande tycker att det är roligt. Man kan ju alltid gå tillbaka till att göra det som man gjorde innan om det är så att det skiter sig.

Leave a Comment

mts_howto