Populära pockettidningar

Läsning vid varma sommardagar på stranden eller mörka regniga höstdagar. Pockettidningar är alltid perfekta för de unga! I Sverige finns det flera olika populära tidningar, som passar olika intressen och åldrar. Ofta är serietidningar hyfsat prisvärda med billig frakt och framförallt – en klar lyckostund för de barn och unga som väntat på att tidningen ska dimpa ner i brevlådan! Här är några förslag om du är på jakt efter en ny bra pockettidning.

Kalle Anka

Kalla Anka är helt klart en väldigt bra klassiker. Vi är många som har läst om herr Anka och hans vänners upptåg och äventyr, vänskaper och bråk. Kalle Anka kom till av en av Walt Disneys animatörer. Kalle Anka, eller Donald Fauntleroy Duck som han heter på engelska, var först med i kortfilmen Den kloka hörnan som hade premiär den nionde juni 1934. Kalle Anka är den centrala figuren i hela det universum som har skapats och utvecklats i takt med att seriefigurens popularitet har ökat och ökat. I Sverige Kalle Anka för första gången i den så kallade Svenska Journalen år 1935. Samma år började han att figurera återkommande i sin egen serie Knutte, Putte och Herr Anka i tidningen Hemmets Veckotidning.

Än i dag är Kalle Anka och hans universum i Ankeborg en mycket populär figur och ges ut i serietidningsformat och i pockettidningar.

Bamse

En annan mycket populär figur är såklart Bamse! Bamse, som är världens starkaste Björn, skapades av serietecknare Rune Andréasson. Första serien om Bamse gavs ut redan 1966, och sju år senare fick Bamse en helt egen tidning. Tillsammans med sina vänner Lille Skutt, Skalman och Farmor och sin flickvän Brummelisa tar Bamse an världen. Bamse har även en förmåga: han blir världen starkaste björn när han får smaka av Farmors så kallade Dunderhonung. Inte bara figurerar Bamse i serier och pockettidningar, han har även framträtt i sin alldeles egna långfilm som släpptes år 2014.

Min Häst

De allra flest hästtokiga tjejer och killar har säkert hört talas om pockettidningen Min Häst. Tidningen Min Häst är en hästtidning som riktar sig mot såväl barn och yngre tonåringar. I tidningen går det att läsa tecknade serier, som är väldigt populära. Men det finns även vissa reportage och artiklar som har att göra med hästar och ridning. Ibland publiceras även korta noveller. Tidningen Min Häst etablerades i Sverige redan under 1972. Det allra första året släpptes det fyra tidningar. Sedan dess har tidningen bara blivit allt mer populär. Det märks bland annat på antalet tidningar som ges ut nuförtiden. Första året gavs det ut fyra tidningar, medan det sedan 1993 har utkommit 27 nummer varje år.

Utöver dessa tre stora tidningar finns det självklart många andra populära alternativ. Dessa är till exempel Herman Hedning, Fantomen, Hälge, Knasen, 87-an, Pondus och Tom och Jerry.

Spännande i dag är även att det har börjat släppas serietidningar för vuxna.

Leave a Comment

mts_howto